Fysioterapi

Fysioterapi

Fysioterapi kan anvendes i mange forskellige situationer blandt andet ved:

  • halthed
  • løse knæskaller
  • hoftedysplasi
  • diskusprolaps
  • efter operation
  • muskelskævheder/skader
  • stive og ømme led
  • overbelastning
  • rygskader

I samarbejde med hundens ejer og hundens dyrlæge, går vi ind og finder ud af hvad der problemet. Herefter vurderes problemets omfang og selve behandlingen kan begynde.

Der er ingen behandlinger der er ens, overordnet kan det dog oplyses, at ved hjælp af fysioterapi vil hundens led og muskulatur blive styrket. Derudover medvirker fysioterapien til, at hunden kommer tilbage i balance og kommer til at bruge sig og bevæge sig korrekt igen.

Træningsmuligheder

Fysioterapi af hunde indebærer flere forskellige træningsmetoder samt muligheder.

I det følgende vil nogle af de mest anvendte metoder bliver introduceret. Det er dog ikke udelukkende disse metoder der anvendes.

Waterwalker

HJ Hundesalon tilbyder træning i waterwalker, der er et løbebånd der kan fyldes med vand således at hunden træner i modstand og styrker sine muskler, dog er træningen skønsom, idet vandet løfter hunden således at der er mindre belastning på knogler og led.

Ved at træne musklerne op på en skønsom måde, bliver hundens balance væsentligt forbedret og hundens bevægelsesmønster bliver forbedret og sikre at hunden bruger sig korrekt.

Hunden kan både træne muskler og kondition idet vandstanden og hastigheden kan reguleres efter behov og efter træningens fokus.

Der er således fuld kontrol over træningen i waterwalkeren fra begyndelsen af, hvorfor at f.eks. genoptræning kan begynde allerede ca. 10 dage efter operation. Hvorimod man ved hundesvømning ikke vil have kontrol på samme måde og dermed ikke kan begynde genoptræning i bassin før længere henne i forløbet.

Alle hunde kan trænes i waterwalkeren.

Waterwalkeren er især god for træning af hunde der har problemer, f.eks. med hoftedysplasi og diskusprolaps. Derudover er træning i waterwalkeren god til hunde der skal genoptrænes efter de har sprunget korsbåndet, haft benbrud eller døjer med løse knæskaller.

Jeg vil altid være tilstede under behandlingen og sammensætte et træningsprogram til din hund.

Det kan dog aftales, at du selv foretager træningen af din hund, såfremt jeg kan give min accept heraf. Dette kræver, at der er en forståelse for din hund og den træning således, at træningen ikke får negativ effekt.

Andre træningsfaciliteter

Ved hjælp af forskellige redskaber og metoder, hjælper man hunden tilbage i balance.

HJ Hundesalon har mange forskellige typer af redskaber som kan anvendes i træningen.

Alt efter hvilke problemer du oplever med din hund, vil jeg sammensætte et program med nogle øvelser, der også kan omfatte forskellige redskaber.

Der er fokus på, at træningen også skal kunne foretages i hjemmet, hvorfor at redskaberne kan være simple ting som en madras eller en pude.

En del af træningen vil også omfatte øvelser der ikke kræver redskaber.


Priser kan findes under menuen prisliste.

Har du spørgsmål til træningen eller priser er du velkommen til at kontakte mig.

Lukket for kommentarer.