Fysioterapi

Fysioterapi kan anvendes i mange forskellige situationer, blandt andet ved:

  • halthed
  • løse knæskaller (patella luxation)
  • hofteledsdysplasi
  • diskusprolaps
  • efter operation
  • muskelskævheder/skader
  • stive og ømme led
  • overbelastning
  • rygskader

I samarbejde med hundens ejer og hundens dyrlæge, går vi ind og finder ud af, hvad der problemet. Herefter vurderes problemets omfang og selve behandlingen kan begynde.

Alle hunde er unikke og ingen behandlinger er ens. Generelt vil fysioterapi styrke hundens led og muskulatur og medvirke til,  at hunden kommer i balance og bevæger sig korrekt igen. Ved hjælp af forskellige redskaber og metoder hjælper man hunden tilbage i balance. HJ Hundesalon har mange forskellige typer af redskaber som kan anvendes i træningen.

Alt efter hvilke problemer du oplever med din hund, sammensætter vi et program med nogle øvelser. Vi har fokus på at træningen  skal kunne fortsætte i hjemmet.

Waterwalker

HJ Hundesalon tilbyder træning i waterwalker, der er et løbebånd der kan fyldes med vand således at hunden træner i modstand og styrker sine muskler, dog er træningen skønsom, idet vandet løfter hunden således at der er mindre belastning på knogler og led.

Ved at træne musklerne op på en skønsom måde, bliver hundens balance væsentligt forbedret og hundens bevægelsesmønster bliver forbedret og sikre at hunden bruger sig korrekt.

Hunden kan både træne muskler og kondition idet vandstanden og hastigheden kan reguleres efter behov og efter træningens fokus.

Der er således fuld kontrol over træningen i waterwalkeren fra begyndelsen af, derfor kan man hurtigt komme igang med genoptræne efter opration, sker efter godkendelse fra dyrelægen

Alle hunde kan trænes i waterwalkeren.

Waterwalkeren er især god for træning af hunde der har problemer, f.eks. med hoftedysplasi og diskusprolaps. Derudover er træning i waterwalkeren god til hunde der skal genoptrænes efter de har sprunget korsbåndet, haft benbrud eller døjer med løse knæskaller.

watherwalkeren er også effiktiv til at  opbygge muskelmasse, balance og kondition

Jeg vil altid være tilstede under behandlingen og sammensætte et træningsprogram til din hund.

Det kan dog aftales, at du selv foretager træningen af din hund, såfremt jeg kan give min accept heraf. Dette kræver, at der er en forståelse for din hund og den træning således, at træningen ikke får negativ effekt